- Categories
-
Kucharz dobrze usposobiony
The Symbol :
Enter your email |
Reviews | |
Shipping within | Right away |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of | 0 opak |
The bar code | |
EAN | 9788365602251 |
Leave your phone |
Reprinty w jednym woluminie oryginałów na podstawie wydań:
Kucharz dobrze usposobiony, tom I i II, wydanie z 1830 r.,
Spiżarnia dostatecznie i przezornie urządzona, wydanie z 1841 roku.
Jan Szyttler kucharz na dworze Stanisława Augusta Poniatowskiego (pod kierownictwem sławnego kuchmistrza Paula Tremona). Czerpał inspiracje dla swoich przepisów zarówno z kuchni francuskiej, jak i polskiej, oraz w mniejszym stopniu litewskiej i białoruskiej.
W porównaniu do Czernieckiego Szyttler jest wręcz diabelsko precyzyjny. Podaje nie dość, że typ mięsa, to konkretny kawałek tuszy, który należy użyć, podaje gramaturę w funtach i krok po kroku prowadzi użytkownika przez proces przygotowania danej potrawy. Osobny tom Kucharza poświęca Szyttler deserom. Jest to też miejsce wreszcie na rozdział o spiżarni.
Kucharz dobrze usposobiony, tom I i II, wydanie z 1830 r.,
Spiżarnia dostatecznie i przezornie urządzona, wydanie z 1841 roku.
Jan Szyttler kucharz na dworze Stanisława Augusta Poniatowskiego (pod kierownictwem sławnego kuchmistrza Paula Tremona). Czerpał inspiracje dla swoich przepisów zarówno z kuchni francuskiej, jak i polskiej, oraz w mniejszym stopniu litewskiej i białoruskiej.
W porównaniu do Czernieckiego Szyttler jest wręcz diabelsko precyzyjny. Podaje nie dość, że typ mięsa, to konkretny kawałek tuszy, który należy użyć, podaje gramaturę w funtach i krok po kroku prowadzi użytkownika przez proces przygotowania danej potrawy. Osobny tom Kucharza poświęca Szyttler deserom. Jest to też miejsce wreszcie na rozdział o spiżarni.
Wydawnictwo | Graf-ika |
Autor | Jan Szyttler |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | twarda |
Stron | 288 |
There is currently no comments or ratings for this product.