UWAGA NA BLACK WEEKS! Kod rabatowy "EDUKAMP" - obniży wartość koszyka o 5% Darmowa wysyłka od 99zł Naklejka z imieniem dziecka i prawo jazdy gratis
Brak towaru

Mała historia kuchni. Dzieje się je

Symbol: 9788365479570
Dostępność: 0 szt.
71.86
68.27 cena z kodem: EDUKAMP
szt.
Zamówienia telefoniczne: 501-031-535 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24-48 h od zakupu
Cena przesyłki:
8.49
  • Odbiór osobisty Kraków ul. Ofiar Dąbia 4 0
  • Odbiór osobisty Kraków ul. Ofiar Dąbia 4 0
  • Orlen paczka 8.49
  • Paczkomaty 24/7 9.99
  • Kurier DPD 12.9
  • Paczkomaty 24/7 (POBRANIE) 14.99
  • Kurier DPD (POBRANIE) 14.99
  • Kurier DHL 18
  • Kurier DHL (POBRANIE) 21
EAN:
9788365479570
Wydana w okazałym formacie, okraszona mnóstwem dowcipnych ilustracji Mała historia kuchni to pełna zapachów i smaków opowieść o zmieniającej się (jak epoki) kulturze stołu i gotowania. Od starożytnego Egiptu, czyli początków wielkiej kuchni, po opisywany przez pisarzy science fiction, a teraz już przygotowywany w realu soylent jedzenie zamiast jedzenia. Od chleba, który upiekł się przypadkiem, po jedzenie z drukarek 3D.
Jaki wpływ na kuchnię miały odkrycia geograficzne, czyli skąd przypłynęła wanilia i... guma do żucia?
Jaką drogą wraz z łączeniem dynastii wędrowały składniki i... sztućce, czyli skąd się wziął widelec we Francji?
Czy podstępnie podsuwane biedakom ziemniaki mogły zapobiec rewolucji?
Kiedy powstała pierwsza książka kucharska? A kiedy najsłynniejsza? I co wspólnego z kuchnią ma Aleksander Dumas?
Jak zmieniały się gusty i kuchenne mody?
Gdzie mieściły się stolice smaku?
Kiedy pojawiły się słodycze? I czy Nostradamus, francuski aptekarz, któremu zawdzięczamy przepis na konfitury, to ten sam, który przepowiadał przyszłość świata?
Dlaczego to firma oponiarska przyznaje gwiazdki najlepszym restauracjom?!
Oraz o tym, że modę na fitness zawdzięczamy Grekom, że wikingowie przepadali za egzotycznymi przyprawami, bóbr uchodził za rybę, zasmażka łączyła stoły bogaczy i biedaków, a ziemniaki w Europie hodowano dla ich pięknych kwiatów.
Łukasz Modelski historyk, erudyta, dziennikarz, pisarz, autor książek o gotowaniu o kuchni wie naprawdę wszystko, a w dodatku opowiada o niej równie dowcipnie, co smakowicie. (W radiowej Dwójce prowadzi autorski program Droga przez mąkę). Jego mistrzowsko przedstawioną Małą historię kuchni wplecioną w Wielką Historię czyta się jednym haustem (czyli duszkiem) albo smakuje z wyrafinowaniem. Bo dzieje się je! I to z ogromną przyjemnością! Niezależnie od tego, ile ma się lat.
Parametry:
Wydawnictwo:
Bajka
Autor:
Łukasz Modelski
Rok wydania:
2020
Oprawa:
twarda
Stron:
64

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Do użytku pod bezpośrednim nadzorem osoby dorosłej, Konieczność stosowania środków ochronnych. Nie używać w ruchu ulicznym, Nie nadaje się dla dzieci poniżej określonego wieku. Do używania pod nadzorem osoby dorosłej, Ta zabawka nie zapewnia ochrony, Zawiera zabawkę. Zalecany nadzór osoby dorosłej

Dane producenta

ATENEUM M. KOGUT, A. ZEGIEL SPÓŁKA KOMANDYTOWA
ul. Półłanki 12C
30-740 Kraków
Poland

730260740 CerCE|Zgodne z EN-71
[email protected]

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: