UWAGA NA BLACK WEEKS! Kod rabatowy "EDUKAMP" - obniży wartość koszyka o 5% Darmowa wysyłka od 99zł Naklejka z imieniem dziecka i prawo jazdy gratis

Smaki polskie. BOX tom 1-7

Symbol: 5902600068440
Dostępność: 4 szt.
14.32
13.6 cena z kodem: EDUKAMP
szt.
Zamówienia telefoniczne: 501-031-535 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24-48 h od zakupu
Cena przesyłki:
8.49
  • Odbiór osobisty Kraków ul. Ofiar Dąbia 4 0
  • Odbiór osobisty Kraków ul. Ofiar Dąbia 4 0
  • Orlen paczka 8.49
  • Paczkomaty 24/7 9.99
  • Kurier DPD 12.9
  • Paczkomaty 24/7 (POBRANIE) 14.99
  • Kurier DPD (POBRANIE) 14.99
  • Kurier DHL 18
  • Kurier DHL (POBRANIE) 21
Więcej o produkcie
Wydawnictwo:
Telewizja Polska S.A.
Rok wydania:
2006
Oprawa:
pudełko
EAN:
5902600068440
Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu Smaki polskie.
Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować.
Smaki polskie tom 1 - Warzywne rozmaitości
OPIS CZĘŚCI:
1. Bigos / 2. Blaszak podlaski / 3. Gołąbki małe i duże / 4. Karczochy / 5. Kiszka ziemniaczana / 6. Kotlety z grzybów / 7. Tort ziemniaczany / 8. Warzywa faszerowane / 9. Ziemniaki drążone i faszerowane / 10. Zupa i placuszki z dyni
Smaki polskie tom 2 - Kartacze pierogi knedle
OPIS CZĘŚCI:
1. Bliny z mąki gryczanej / 2. Kartacze / 3. Knedle z owocami / 4. Knedle z kaszy manny / 5. Kulebiak / 6. Pierogi ruskie / 7. Placki ziemniaczane z niespodzianką / 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą / 9. Rożki z kapustą
Smaki polskie tom 3 - Mięsiwa z tradycją
OPIS CZĘŚCI:
1. Galaretka z cielęcych nóżek / 2. Golonka i puree z grochu / 3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami / 4. Kotleciki jagnięce z kostką / 5. Królik na dziko / 6. Pieczeń huzarska / 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym / 8. Schab ze śliwką / 9. Szynka w chlebie / 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach / 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny / 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym
Smaki polskie tom 4 - Chochlą nalewane
OPIS CZĘŚCI:
1. Barszcz czerwony / 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby / 3. Barszcz ukraiński / 4. Chłodnik staropolski / 5. Flaki jarskie / 6. Flaki z pulpetami / 7. Krupnik staropolski / 8. Kwaśnica zwana kwasówką / 9. Żur z kiełbasą / 10. Zalewajka / 11. Zupa gulaszowa / 12. Zupa wiosenna z sałaty
Smaki polskie tom 5 - Drobiowe delicje
OPIS CZĘŚCI:
1. Indyk dwukolorowy / 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego / 3. Pierś z kurczaka faszerowana / 4. Szyjki gęsie faszerowane / 5. Indyk faszerowany / 6. Kacze udo lewe / 7. Kaczka w potrawce / 8. Kaczka luzowana / 9. Perliczka wielkopolska / 10. Półgęsek w sosie grzybowym / 11. Wiosenny kurczak na zielono
Smaki polskie tom 6 - Coś na słodko
OPIS CZĘŚCI:
1. Gruszki na trzy sposoby / 2. Jabłka w szlafroczkach / 3. Kruche ciasteczka ze skwarkami / 4. Migdałowy mazurek / 5. Piernik / 6. Waniliowe pierogi z makiem / 7. Strudel ciągniony / 8. Szarlotka po staropolsku
Smaki polskie tom 7 - Ryby nie tylko od święta
OPIS CZĘŚCI:
1. Karp w szarym sosie / 2. Karp wigilijny / 3. Pstrąg na niebiesko / 4. Śledzie na kilka sposobów / 5. Sandacz w sosie śmietanowym / 6. Sandacz z rusztu z warzywami / 7. Sandacz czyli sądek z jajami / 8. Szczupak faszerowany
Rok produkcji: 2006 - 2009
Scenariusz i realizacja: Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Opowiada: dr Grzegorz Russak
Parametry:
Wydawnictwo:
Telewizja Polska S.A.
Rok wydania:
2006
Oprawa:
pudełko
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: