Chirurgiczne cięcie

The Symbol : 9788382011555
The Availability Of : 5 opak
22.12
21.01 price with code : EDUKAMP
opak
Orders by phone: 501-031-535 Leave your phone
Shipping within : Right away
Shipping price :
The Lack Of
EAN :
9788382011555

Opowieści bez znieczulenia prawdziwe realia pracy chirurgów!

Długo wyczekiwana kontynuacja kultowej książki doktora Lecha Muchy!

Doktor Lech Mucha opowiada kolejne historie, które chirurgom przydarzyły się naprawdę. Szczerze i bez owijania w bawełnę opisuje opowieści wręcz niewiarygodne: swój pierwszy samodzielny dyżur, na który przywieziono kobietę z poderżniętym gardłem; akcję ratunkową wcześniaka przeprowadzoną brawurowo i z powodzeniem w zaledwie 12 minut; pacjenta, któremu robaki zjadały mózg, oraz skrzypaczkę wirtuoz, która na wizytę kontrolną przyszła z instrumentem i udzieliła chirurgowi ekspresowej lekcji gry na skrzypcach. W książce nie brakuje pełnych humoru anegdot ukazujących realia współczesnych sal operacyjnych i pozwalających czytelnikowi zajrzeć za kuluary codziennej pracy medyków. Historie z życia wzięte doktor Mucha przeplata przenikliwymi i dającymi do myślenia osobistymi spostrzeżeniami na temat polityki, nauki, edukacji, kultury, Kościoła i wiary chrześcijańskiej. Tym samym książka ta nie tylko wciąga opowieścią i bawi anegdotą, ale także proponuje przenikliwe obserwacje i stawia interesujące pytania o miejsce medycyny w świecie współczesnym. Lech Mucha absolwent Śląskiej Akademii Medycznej, specjalista chirurgii ogólnej. Doświadczenie zawodowe zdobywał w szpitalach w Zabrzu, Pyskowicach i Bytomiu. Poza salą operacyjną motocyklista, bloger i publicysta dwutygodnika Polska Niepodległa. Szczęśliwy mąż, a także ojciec dwójki dorosłych już dzieci. Autor książek wydanych nakładem Wydawnictwa eSPe:Chirurdzy. Opowieści prawdziwe;Biała plama;Wojownicy Kecharitomene.

Parameters :
Wydawnictwo:
eSPe
Autor:
Lech Mucha
Rok wydania:
2022
Oprawa:
broszurowa
Stron:
264
There is currently no comments or ratings for this product.
Ask a question
The Signature Of The :
Email :
Ask a question :