Od wieków nasi przodkowie zbierali rośliny, które były dla nich jednocześnie pożywieniem i lekarstwem. Teraz i Ty możesz sięgnąć po ich bogatą wiedzę i wykorzystać ją w kuchni oraz do odzyskania zdrowia. Wiele osób zna popularną roślinę jaką jest babka lancetowata. Ale już nie wszyscy wiedzą, że z jej młodych liści można przygotować pyszną sałatkę lub ugotować je jak szpinak i dodać do omletów czy jajecznicy. Babkę można też stosować leczniczo, robiąc okłady na zranienia, zapalenie skóry, oparzenia, obrzęki i ukąszenia owadów. Dzięki tej książce poznasz lecznicze i kulinarne zastosowanie 200 roślin, które samodzielnie zbierzesz na łące, trawniku lub w lesie. Zdrowie i smak z natury.
Manufacturer details
ATENEUM M. KOGUT, A. ZEGIEL SPÓŁKA KOMANDYTOWA
ul. Półłanki 12C
30-740 Kraków
Poland
730260740 CerCE|Zgodne z EN-71
[email protected]