Klasyczna kuchnia azjatycka
Przed Państwem niezwykle oczekiwane i doskonale wydane dzieło dla smakoszy KLASYCZNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona klasyczne, znane i uznane potrawy kuchni chińskiej, tajskiej, koreańskiej, indyjskiej i japońskiej. Jesteś wielkim smakoszem? Kochasz kuchnie dalekiej Azji? A może lubisz dobrze i niedrogo zjeść i własne zdrowie jest dla Ciebie najważniejsze? Chcesz móc w pełni korzystać z uroków życia do bardzo późnej starości? Oczywiście! Sposób na zaspokojenie Twoich potrzeb i pragnień znajdziesz w tym olbrzymim, bogato ilustrowanym kompendium wiedzy kulinarnej Dalekiego Wschodu. Wszak właściwe odżywianie to dobre samopoczucie, zdrowie, radość życia i witalność. W kolejnej pozycji z serii Kuchnie świata przedstawiamy coraz bardziej znaną i docenianą w Polsce, a zwłaszcza zdrową, lekkostrawną i niskokaloryczną kuchnię azjatycką. KLASYCZNA KUCHNIA AZJATYCKA to jedna z niewielu w naszym kraju tak dokładna, z wielką znajomością rzeczy napisana książka na temat szeroko pojętej kultury kulinarnej mieszkańców Wschodu. Dzięki zawartym w niej klasycznym opisom i przepisom, będą mogli Państwo poczuć smak i aromat Orientu, odkryć walory inaczej przyrządzonych świeżych i kiszonych warzyw, ryb, owoców morza, sera sojowego tofu, a także rozmaitych przypraw oraz ziół, przeważnie o właściwościach leczniczych. W tym tkwi atrakcyjność tej kuchni! Po prostu jest smaczna i zdrowa, zachwyca swą oryginalnością, cieszy oko i podniebienie! Bez wątpienia należy ją poznać.