• Categories
  • Łódzka kuchnia regionalna

The Symbol : 9788377293683
37.58
opak To the virus Vault
Reviews
Shipping within Right away
Shipping price The Lack Of
The Availability Of 16 opak
EAN 9788377293683

Orders by phone: 501-031-535

Leave your phone
Kuchnia regionu łódzkiegoto wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.
Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.
Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Wydawnictwo Księży Młyn Dom Wydawniczy
Autor Agata Zarębska, Izabella Borowska
Rok wydania 2017
Oprawa twarda
Stron 64
Format 20,5x29 cm
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question