![Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku Sezon na Vege. Dieta wegańska na cztery pory roku](/images/edukamp2/2049000-2050000/Sezon-na-Vege-Dieta-weganska-na-cztery-pory-roku_%5B2049277%5D_480.jpg)
Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości.
Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać.
W książce znajdziesz informacje o:
korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Wydawnictwo:
RM
Autor:
Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrz
Rok wydania:
2022
Oprawa:
broszurowa
Stron:
256
Manufacturer details
ATENEUM M. KOGUT, A. ZEGIEL SPÓŁKA KOMANDYTOWA
ul. Półłanki 12C
30-740 Kraków
Poland
730260740 CerCE|Zgodne z EN-71
[email protected]