Technologia gastronomiczna...Kwal. HGT.02 cz.1

The Symbol : 9788302183119
The Availability Of : 100 opak
90.29
85.78 price with code : EDUKAMP
opak
Orders by phone: 501-031-535 Leave your phone
Shipping price :
The Lack Of
About this product
Wydawnictwo:
WSiP
Autor:
Małgorzata Konarzewska
Rok wydania:
2019
Oprawa:
broszurowa
EAN :
9788302183119

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej,
w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Parameters :
Wydawnictwo:
WSiP
Autor:
Małgorzata Konarzewska
Rok wydania:
2019
Oprawa:
broszurowa
There is currently no comments or ratings for this product.
Ask a question
The Signature Of The :
Email :
Ask a question :