![Zasady żywienia podręcznik cz.2 WSiP Zasady żywienia podręcznik cz.2 WSiP](/images/edukamp2/2281000-2282000/Zasady-zywienia-cz-2-Kwalifikacja-T-15-1-REA-WSiP_%5B2281257%5D_480.jpg)
Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.
Wydawnictwo:
WSiP
Autor:
Dorota Czerwińska
Rok wydania:
2015
Oprawa:
broszurowa
Stron:
232
Format:
17x24 cm
Manufacturer details
ATENEUM M. KOGUT, A. ZEGIEL SPÓŁKA KOMANDYTOWA
ul. Półłanki 12C
30-740 Kraków
Poland
730260740 CerCE|Zgodne z EN-71
[email protected]